Odslej preklic naročila ne velja več za status plačila. Spremenili smo ga v dejanje naročila in ga premaknili na stran s podatki o naročilu. Ta sprememba vam poenostavi postopek preklica.
Za večjo jasnost smo stari status "Preklicano" odstranili s seznama statusov. Bodite brez skrbi, vsa obstoječa naročila s starim statusom bodo samodejno posodobljena, da odražajo preklic. Vendar naročil ne boste mogli več preklicati neposredno s seznama statusov.
V prihodnje lahko prekličete le naročila, ki še niso bila izpolnjena. Ko prekličete naročilo, se njegov status izpolnitve spremeni v "Preklicano." Poleg tega ne boste mogli spreminjati statusa izpolnitve z možnostjo sledenja naročilu.
Te izboljšave veljajo za različne module, vključno z moduli: Trgovina, Dogodki, Spletni tečaji, Cenik, Rezervacija terminov in Donacije. Prepričani smo, da bodo te spremembe poenostavile upravljanje vaših naročil in omogočile bolj gladek postopek preklica.